Kalaskaka

Bjud på gott fikabröd!

Ingredienser

  • 75 g svenskt Smör
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 25 g jäst
  • 2 krm salt
  • ½ dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g mjukt Svenskt Smör
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackad mörk choklad
  • ½ dl hackade nötter
  • 2 msk socker
  • Till pensling
  • Ägg
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden. Ljumma degspadet till 37°.
    3. Smula jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl.
    4. Arbeta degen smidig och blank. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa i 30 minuter.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
    6. Kavla ut den till en platta.
    7. Bred ut det mjuka smöret och strö på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i 20 skivor.
    8. Ställ skivorna, lätt lutade i en smord bakform. Beräkna 17 skivor runt om och 3 skivor i mitten.
    9. Jäs i ytterligare 30 minuter.
    10. Pensla med uppvispat ägg och strö lite socker över kakan.
    11. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

    Liknande recept

    4
    50 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben