Kalasköttbullar

Tid: 30 minuter

Detta recept kommer från min mormor Alla gör köttbullar på olika sätt, men prova gärna dessa för ni kommer inte att ångra er!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs, går även bra med nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • Ca 3 msk ströbröd
  • Ca 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • Strösocker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Santa Maria Allround krydda
  • Smör eller margarin att steka i
  • Instruktioner

    1. Skala och riven löken på rivjärn i en bunke, tillsätt ströbröd och vatten. Lägg därefter i köttfärsen och knäck i ägget. Ta 2 tag med sockerströaren ner i bunken, salta och peppra med båda kryddorna efter smak.
    2. Fräs köttbullarna i margarinet ca 20 minuter på medelhögvärme, tills de är gyllenbruna.
    3. Tips! Jag brukar ha i 1/2 rödlök och lite vitlökspulver då man vill ha lite mera smak, öka då färsen till 750 g.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben