Detta recept kommer från min mormor
Alla gör köttbullar på olika sätt, men prova gärna dessa för ni kommer inte att ångra er!
Ingredienser
500 g blandfärs, går även bra med nötfärs
1 stor gul lök
Ca 3 msk ströbröd
Ca 2 msk vatten
1 ägg
Strösocker
Salt
Vitpeppar
Santa Maria Allround krydda
Smör eller margarin att steka i
Instruktioner
- Skala och riven löken på rivjärn i en bunke, tillsätt ströbröd och vatten.
Lägg därefter i köttfärsen och knäck i ägget.
Ta 2 tag med sockerströaren ner i bunken, salta och peppra med båda kryddorna efter smak.
- Fräs köttbullarna i margarinet ca 20 minuter på medelhögvärme, tills de är gyllenbruna.
- Tips! Jag brukar ha i 1/2 rödlök och lite vitlökspulver då man vill ha lite mera smak, öka då färsen till 750 g.
Kommentarer (0)