Kalasnötrutor

Serverar: 30 portioner

Jättegoda nötkakor med choklad. Går utmärkt att förvara i frysen. Tycker själv dom är godast när dom är lite kalla.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl socker
  • 250 g smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g nötkärnor
  • 100 g blockchoklad
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 100 g mörk eller ljus blockchoklad
  • vit choklad eller hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med socker och vanilsocker. Hacka nötter och choklad och blanda ner tillsammans med mjölet. 2. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i långpannan, andra falsen nerifrån, i 175 grader i 20-25 minuter tills ytan fått fin färg. Skär kakan i bitar innan den svalnat helt. 3. Pensla med smält mörk blockchoklad. Ringla lite smält vit blockchoklad överts eller strö på hackade nötter.

    Kommentarer (5)

    EmmiEmmi 3 mars 2008

    250 g smör... känns lite mycket. Mina blev väldans smöriga.

    zannanr1 31 mars 2008

    Så goda :0D Ett måste hemma hoss oss. Prova !! Du kommer inte att ångra dig. MMMMMMMMMM

    evelines 28 april 2009

    Fettbomb, men va gott det var! nötter+choklad = sant

    mahatma 2 juni 2009

    Svårt att sluta nalla av de bortkapade kanterna. Kan knappt bärga mig till vår "mallresning" inför vårt bröllop då kakorna ska fram på bordet... JÄTTEGODA!

    fiddili 22 juni 2011

    Nu är alla smaker olika men jag slängde hela plåten.. Gillade det inte..Inte ens grannen som är "slask-hink" gillade dom.. Tyvärr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben