Serverar: 30 portioner
Jättegoda nötkakor med choklad. Går utmärkt att förvara i frysen. Tycker själv dom är godast när dom är lite kalla.
1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med socker och vanilsocker. Hacka nötter och choklad och blanda ner tillsammans med mjölet. 2. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i långpannan, andra falsen nerifrån, i 175 grader i 20-25 minuter tills ytan fått fin färg. Skär kakan i bitar innan den svalnat helt. 3. Pensla med smält mörk blockchoklad. Ringla lite smält vit blockchoklad överts eller strö på hackade nötter.
250 g smör... känns lite mycket. Mina blev väldans smöriga.
Så goda :0D Ett måste hemma hoss oss. Prova !! Du kommer inte att ångra dig. MMMMMMMMMM
Fettbomb, men va gott det var! nötter+choklad = sant
Svårt att sluta nalla av de bortkapade kanterna. Kan knappt bärga mig till vår "mallresning" inför vårt bröllop då kakorna ska fram på bordet... JÄTTEGODA!
Nu är alla smaker olika men jag slängde hela plåten.. Gillade det inte..Inte ens grannen som är "slask-hink" gillade dom.. Tyvärr.