Kalaspuffspaj

Serverar: 1 portioner

Smaskig

Ingredienser

  • Pajskal
  • 6 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 g smör
  • Fyllning
  • 1,5 dl smält smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1,7 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • ca 6 dl kalaspuffar eller krossade muslibars
  • 1,5 dl hackade valnötter
  • 1 dl havregryn
  • 200 g hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen till en smulig massa. Använd så mycket deg det behövs behövs inte allt.
    2. Smält smöret rör i farin socker och sirapen tills det är blandat. Vispa i vaniljsocker och ägg. Rör i kalaspuffarna, valnötterna, havre och chokladen i sockersmeten, häll det i pajformen.
    3. Grädda 50 min tills fyllningen är fast och gyllenebrun, sista 15 min av gräddningen , täck med folie på pajskalet.
    4. Svalna i 30 min innan servering. Serveras med vaniljglass.

    Kommentarer (1)

    lackmus 11 februari 2010

    Fantastiskt god!! och beroendeframkallande ;-) Kan man göra den utan choklad men med kakao istället? Är sugen på att göra den men har ingen choklad hemma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben