Tänk dig en adventskalender som man kan mumsa i sig bit för bit varje dag fram till julafton. Inte så dumt va?
Ingredienser
300 g mörk choklad 70 % kakaohalt
50 g smör
0.75 dl Dansukker mörkt muscovadoråsocker
1 dl vispgrädde
Smaksättning
½ tsk mald kardemumma eller
1 msk konjak och 1 msk starkt, kallt kaffe eller
1 tsk pepparkakskrydda
Glasering
200 g mörk choklad
Kristyr
Instruktioner
- Bryt eller hacka chokladen i bitar.
- Koka upp smör, muscovadoråsocker och grädde.
Blanda i valfri smaksättning och chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet. Bre ut tryffeln i en folieform.
- Ställ i kylskåp till nästa dag så att tryffeln stelnat helt. Ta ut bitar med mått eller skär ut bitar eller rulla kulor. Ställ i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bitarna i chokladen och ställ på ett fat som sätts i kylen.
- Adventskalender 24 numrerade tryffelbitar:
Gör ett par olika smaker på tryffel.
Lägg tryffeln i formar och ta ut bitar med mått eller skär ut fyrkanter eller rulla kulor. Doppa bitarna i smält choklad och spritsa siffror på bitarna med kristyr. Eller så lägg tryffeln i 24 små askar som numreras från 1-24 så blir det en liten julklapp om dagen.
Kommentarer (1)
detta skulle jag vilja testa. låter jättemysigt!