Kålfisk med sesamlock allt i ett

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta blev en mycket god variant av fisk i ugn med allt i ett. Det tunna lätt knapriga ost-sesam locket fick kålröran att bli underbart krämig. Och däremellan trivdes fisken suveränt.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé (gärna hoki eller liknande)
  • 500-600 g vitkål
  • 125-150 g purjolök
  • 400 g skivade champinjoner (på burk)
  • 200 g ost (valfri sort)
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk saft av citron
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitllökspeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär vitkålen i småbitar och skiva purjolöken. Grovriv osten och häll av spadet från champinjonerna. Fräs smöret i en kastrull och lägg i vitkålen och svampen. Låt fräsa tills vitkålen börjar få lite färg, rör om då och då. Pudra över mjölet och rör om, häll sen på grädden och låt koka upp under omrörning. Låt småkoka ett par minuter, tillsätt sen purjolök, salt och svartpeppar. Rör om och smaka av, häll sen över vitkålsröran i en smord ugnsform och jämna till ytan. Krydda fisken med salt och citronpeppar på båda sidor och lägg dem ovanpå vitkålsröran. Blanda runt osten med ströbröd och sesamfrön och tillsätt uppvispat ägg och citronsaft. Bred ut oströran som ett jämnt täcke över hela formen. Sätt formen en fals under mitten i ugnen och grädda i ca 30 minuter.

    Kommentarer (1)

    lajjsa89 15 november 2012

    Låter gott, ska genast testas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben