Kåljox

Serverar: 4 portioner

Mycket gott, lätt och snabbt att göra. Jag fick det här receptet då jag jobbade i hemtjänsten för länge sen. Jag tror att vitkålen egentligen skulle hackas grovt men när barnen var små så gillade de det bättre när de inte såg att det var vitkål i. Om man vill är det också gott att ha i rivna morötter

Ingredienser

  • 400-500 g blandfärs
  • 1/2 vitkålshuvud
  • (1-2 rivna morötter)
  • 1 gul lök
  • 5-6 dl. vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Riv eller hacka vitkålen och löken. Lägg vitkål ochlök och lite smör i en gryta och låt det bli mjukt. Akta så inte vitkålen bränns. Stek köttfärsen i lite smör i en stekpanna och lägg sen över i grytan när den börjar bli torr och är genomstekt. Häll i vattnet, buljong, salt och peppar. Låt det stå och småkoka med lock i ca 20 min. Späd med mer vatten om det behövs. Servera kokt potatis och lingonsylt till.

    Kommentarer (3)

    Puckoliten 4 juli 2009

    Det här är jättegott:)!

    gudseg 13 september 2011

    Kåljox är barndomsmat från Bohuslän för mej! Lagades ungefär som du beskriver Kålen ska brynas, smaksätt sen med: 1msk soja 1 msk honung eller sirap

    Rasmus 26 april 2024

    Usch detta var inte så smarrigt som det såg ut för min lilla magsäck eller pungsäck (; Näj men skömt åtsido jag rekommenderar verkligen inte kåljox. Kanske om ditt barn har varit styggt. Tummen Ner ):

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben