Kålkalops

Serverar: 4-5 portioner

Enligt min gamla kokbok är detta en av Dalslands landskapsrätter

Ingredienser

  • 1 kg benfri färsk oxbringa
  • 1 mindre vitkålshuvud
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ l vatten eller buljong
  • 1 msk ättika
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 msk sirap
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tumstjocka kuber. Salta och peppra dem och bryn dem hårt i smöret tillsammans med den lika grovt skurna vitkålen.
    2. Slå över vatten eller buljong. Sätt till kryddpeppar, lagerblad, sirap och hälften av ättikan.
    3. Koka köttet färdigt (känn med sticka) och red av kalopsen med mjölet utrört i 1 kkp vatten.
    4. Låt kalopsen koka i ytterligare 10 minuter och avsmaka sedan med salt, peppar och ev mer ättika.
    5. Servera med kokt potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben