Enligt min gamla kokbok är detta en av Dalslands landskapsrätter
Ingredienser
1 kg benfri färsk oxbringa
1 mindre vitkålshuvud
1 msk vetemjöl
½ l vatten eller buljong
1 msk ättika
1 lagerblad
Salt
Malen vitpeppar
8 kryddpepparkorn
1 msk sirap
2 msk smör
Instruktioner
- Skär köttet i tumstjocka kuber. Salta och peppra dem och bryn dem hårt i smöret tillsammans med den lika grovt skurna vitkålen.
- Slå över vatten eller buljong. Sätt till kryddpeppar, lagerblad, sirap och hälften av ättikan.
- Koka köttet färdigt (känn med sticka) och red av kalopsen med mjölet utrört i 1 kkp vatten.
- Låt kalopsen koka i ytterligare 10 minuter och avsmaka sedan med salt, peppar och ev mer ättika.
- Servera med kokt potatis.
Kommentarer (0)