Kalkonfärspaj

Serverar: 4 portioner

Paj är alltid gott att bjuda på...här fylld med god kalkonfärs...

Ingredienser

  • 1 pajdeg, som du tycker om
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • Oregano
  • 1 röd paprika
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 tomater
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Tryck ut degen i pajform och ställ kallt under tiden ni gör i ordning fyllningen.
    3. Finhacka lök och vitlök, fräs den mjuk i rapsolja. Låt kalkonfärsen steka med och krydda med tomatpuré och de torra kryddorna, låt puttra ett par minuter på svag värme. Tärna paprikan och tillsätt i köttfärsröran.
    4. Vispa samman ägg och mjölk.
    5. Skär tomaterna i skivor.
    6. Fyll pajskalet med köttfärsen, lägg på tomatskivorna och häll sedan på äggstanningen. Strö över riven ost.
    7. Grädda i 175 grader ca 35-40 minuter tills den fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
    8. Servera med en god sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben