Kalkonfrikadeller

Serverar: 20 portioner

Kalkon istället för köttfärs blir en ny variant av traditionella frikadeller. Servera dessa på julbordet.

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröst
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk flytande kycklingfond
  • 1 ägg
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär kalkonbrösten i mindre bitar och mixa till en färs. Blanda med potatismjöl och fond. Rör ner löken i färsen och krydda. Forma till runda frikadeller.
    3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med olja. Ugnsbaka i 20 minuter tills frikadellerna är genomstekta. Skaka på plåten då och då så att de får fin färg på alla sidor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben