Kalkonquiche

Serverar: 6-8 portioner

Alla kommer att älska denna lätta och goda quiche med kalkon och gruyère. Den gör lunchen till en fest.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 150 g tärnat kalkonbröst
  • 2 hackade salladslökar
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • 1½ dl riven ost, t ex gruyère eller emmentaler
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 vispade ägg
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl och margarin i en matberedare och mixa tills smuligt. Tillsätt cirka 2 msk kallt vatten till en fast deg. Tryck ihop degen och låt vila 30 minuter.
    2. Kavla ut degen och klä botten på en form, 24 cm i diameter. Kavla ut resten av degen. Skär ut remsor och täck kanten.
    3. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter tills det är frasigt och lätt gyllene. Ta ut pajskalet ur ugnen och låt det svalna.
    4. Blanda kalkonkött, salladslök, persilja, ost, grädde och ägg i en skål. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar och häll smeten i pajskalet.
    5. Grädda i ugnen cirka 30 minuter tills fast och gyllene ovanpå. Skär i bitar och servera den varm.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben