kalkonsås

Serverar: 8 portioner

till kalkonen

Ingredienser

  • 6 dl steksky + vatten / buljongtärning
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 msk rumsvarmt smör
  • 3 dl grädde (valfri procent men kokbar)
  • salt
  • peppar
  • ev några droppar kinesisk soja
  • 2 msk sherry eller madeira eller 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    Vispa ur skyn ur pannan med lite varmt vatten och öka ut den med buljong tills det blir ca 6 dl. Häll upp i kastrull. Rör ihop en kula av mjölet och smöret och lägg i den i skyn/buljongen. Låt den smälta på måttlig värme under omrörning. Häll i grädden och sjud några minuter. Smaka av med salt, peppar och sherry/madeira eller pressad citron. Ev några droppar soja för att förhöja sältan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben