Kålkorvkaka

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna rätt kräver nästa en maskin med rivskiva. Alternativt mycket vältrände arm muskler. En underbart billig rätt när kassan är skral. Idén blev avgjort bättre än jag vågat hoppas på.

Ingredienser

  • 600-700 g vitkål
  • 1-2 gul lök (200 g)
  • 500 g grillkorv (1 paket)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk senap (valfri sort)
  • 4 ägg
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk svartpeppar (grovmald)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Grovriv vitkål, lök, grillkorv och ost. Blanda allt rivet i en bunke. Rör ner ströbröd, crème fraiche, senap och ägg. Tillsätt salt och peppar och blanda väl. Vält upp i en smord ugnsform och jämna till ytan. Grädda nederst i ugnen ca 50-60 minuter.
    2. Servera med lingonsylt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben