Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Serverar: 4 portioner

En festlig rätt du gör dagen innan!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin
  • marinad
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök
  • 1 dl finhackat kryddgrönt
  • äppelsås
  • 1 äpple
  • 1 hel inlagd saltgurka
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten.
    2. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    saanno 20 mars 2008

    SUPERGOTT!!! Funkar även bra med bea.sås. till :o)

    annli03 23 juli 2010

    Riktigt gott och lätt att göra. Har gjort den till både större fester och konfirmationer eller bara middagar hemma. Äppelsåsen kompletterar mycket fint =)

    Shoutoutloud 17 december 2010

    detta är supergott. fick det i somras på grannens 80års party=) detta är något av det godaste fläskfilé recept jag ätit. ska försöka laga detta att ta med på julbordet hade jag tänkt!

    Shoutoutloud 25 december 2010

    hoppas det är okej med en bild, även om man inte är en mästerfotograf!jag hade salladslök på bilden. så gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben