Kalmarkakor

Serverar: 30 portioner

Kavlade småkakor med julsmak...

Ingredienser

  • 50 g riktigt fint hackad eller mald mandel
  • 100 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2- 2½ dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna i matberedare eller direkt på bakbordet. Spara lite vetemjöl till utbakningen.
    2. Arbeta samman degen, täck med plast och låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200°.
    4. Ta ut halva degen och kavla, inte för tunt ev. mellan plastfolie. Tag ut runda kakor med mått.
    5. Pensla med ägg och doppa i pärlsocker blandat med hackad mandel.
    6. Grädda i ugnen 6-8 minuter.

    Kommentarer (1)

    mysigajag51 21 juni 2011

    jättegoda var dom

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben