Kalopssoppa

Serverar: 4 portioner

Kalops som soppa.

Ingredienser

  • 400 g nötkött, t ex grytbitar
  • ½ msk smör
  • 2 skivade morötter
  • 8 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • ½-1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • ½-1 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar, cirka 1x1 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Lägg ner morötterna.
    2. Tillsätt vatten, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 10 minuter.
    3. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner och koka 3-5 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
    4. Skär rödbetorna i småbitar. Strö över persilja och servera till soppan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben