Läckra italienska puckar som blir ett gott tillbehör eller som förrätt.
Ingredienser
1 spetskålshuvud, ca 600 g
½ dl olivolja + till smörjning
2 lagerblad
½ vitlöksklyfta
60 g ljust surdegsbröd utan kanter
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lossa försiktigt 4 blad från kålhuvudet. Förväll dem ca ½ minut tills de börjar mjukna. Låt dem rinna av. Skär bort rotstocken och strimla resten av kålhuvudet fint.
- Hetta upp ½ dl olivolja tillsammans med lagerblad och pressad vitlöksklyfta. Tillsätt kålen och låt alltsammans fräsa tills det mjuknar och vätskan kokat bort. Plocka bort lagerbladen. Finfördela brödet i en matberedare och tillsätt det. Smaka av med salt och peppar.
- Olja in cocetteformar eller fördjupningar i en muffinsplåt med olivolja. Lägg i de förvällda kålbladen. Fyll sedan med kålfräset och stäng till med kålbladet. Hit kan du förbereda dagen före.
- Värm puckarna före servering mitt i ugnen i 5-10 minuter om d är nygjorda och ca 15 minuter om de är helt kalla.
Kommentarer (0)