Kålpuckar

Serverar: 4 portioner

Läckra italienska puckar som blir ett gott tillbehör eller som förrätt.

Ingredienser

  • 1 spetskålshuvud, ca 600 g
  • ½ dl olivolja + till smörjning
  • 2 lagerblad
  • ½ vitlöksklyfta
  • 60 g ljust surdegsbröd utan kanter
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lossa försiktigt 4 blad från kålhuvudet. Förväll dem ca ½ minut tills de börjar mjukna. Låt dem rinna av. Skär bort rotstocken och strimla resten av kålhuvudet fint.
    3. Hetta upp ½ dl olivolja tillsammans med lagerblad och pressad vitlöksklyfta. Tillsätt kålen och låt alltsammans fräsa tills det mjuknar och vätskan kokat bort. Plocka bort lagerbladen. Finfördela brödet i en matberedare och tillsätt det. Smaka av med salt och peppar.
    4. Olja in cocetteformar eller fördjupningar i en muffinsplåt med olivolja. Lägg i de förvällda kålbladen. Fyll sedan med kålfräset och stäng till med kålbladet. Hit kan du förbereda dagen före.
    5. Värm puckarna före servering mitt i ugnen i 5-10 minuter om d är nygjorda och ca 15 minuter om de är helt kalla.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben