Kålpudding

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En typisk Svensk husmanskost som man aldrig ledsnar på.

Ingredienser

  • Ca 1½ kg kålhuvud
  • Ca 700 g köttfärs
  • 1-2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • Ca 2 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • Kokt ris för 4 personer ( Låt riset stå och svalna lite )
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan. Bryn kålen i omgångar i stekpanna. Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg.
    3. Blanda köttfärsen med det avsvalnande riset och tillsätt mjölken med kryddor och salt. Varva kålen och färsen i en långpanna, börja och sluta med kål.
    4. Lös upp buljongtärnignen i lite vatten och häll den över kålpuddingen i formen om du tycker den ser för fast ut.
    5. Stek kålpuddingen mitt i ugnen ca 45 minuter tills den får fin färg.
    6. Servera kålpuddingen med kokt potatis, brunsås och naturligtvis lingonsylt.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (10)

    Lena 8 december 2007

    Samma här det är ju så under bart gott med kålpudding..Ska gjöra det på måndag.

    maria_lindh_ 5 februari 2008

    Åt middag av det här receptet för ett par veckor sedan och nu är det dax igen. Jag kan vänta längre... receptet var kanon.

    Sombatic 25 juni 2008

    Den fina svenska kålen är här och jag skall idag göra "din" kålpudding för andra gången --- den är helt underbartgod!

    irask1 11 augusti 2008

    Mycket gott!! Har aldrig lyckats så bra med kålpudding innan. Betyg 5 givetvis!

    Glitterfia 28 augusti 2008

    Detta lagade jag idag. Andra receptet från dig denna vecka. Det här blev jättegott, men jag kryddar nog lite extra nästa gång. För en nästa gång blir det. Enkelt och mycket gott. Tack för det här receptet. MVH Glitterfia

    annakalmar 1 december 2008

    Vart ska mjölken vara med???

    peppsi 3 augusti 2009

    lagade din kålpuding i dag super god den blir flera gånger

    lena4 14 november 2009

    Vi har ätit detta idag och det va jättegott. Kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept. En 5:a med råge i betyg. Lena

    dolores 21 mars 2011

    Gott, gott ! Kryddade lite mer, bl.a lite soya i kålen och Knorrs ört Aromat. Smaskens.

    MammaMarita 5 februari 2012

    Mycket bra recept både i smak och konsistens. Smakade verkligen som kålpudding ska smaka! Använde dock lite mer salt och peppar än vad som angavs i receptet.

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben