En typisk Svensk husmanskost som man aldrig ledsnar på.
Ingredienser
Ca 1½ kg kålhuvud
Ca 700 g köttfärs
1-2 msk sirap
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 krm kryddpeppar
1 köttbuljongtärning
Ca 2 dl vatten
4 dl mjölk
Kokt ris för 4 personer ( Låt riset stå och svalna lite )
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan.
Bryn kålen i omgångar i stekpanna.
Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg.
- Blanda köttfärsen med det avsvalnande riset och tillsätt mjölken med kryddor och salt.
Varva kålen och färsen i en långpanna, börja och sluta med kål.
- Lös upp buljongtärnignen i lite vatten och häll den över kålpuddingen i formen om du tycker den ser för fast ut.
- Stek kålpuddingen mitt i ugnen ca 45 minuter tills den får fin färg.
- Servera kålpuddingen med kokt potatis, brunsås och naturligtvis lingonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (10)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Samma här det är ju så under bart gott med kålpudding..Ska gjöra det på måndag.
Åt middag av det här receptet för ett par veckor sedan och nu är det dax igen. Jag kan vänta längre... receptet var kanon.
Den fina svenska kålen är här och jag skall idag göra "din" kålpudding för andra gången --- den är helt underbartgod!
Mycket gott!! Har aldrig lyckats så bra med kålpudding innan. Betyg 5 givetvis!
Detta lagade jag idag. Andra receptet från dig denna vecka. Det här blev jättegott, men jag kryddar nog lite extra nästa gång. För en nästa gång blir det. Enkelt och mycket gott. Tack för det här receptet. MVH Glitterfia
Vart ska mjölken vara med???
lagade din kålpuding i dag super god den blir flera gånger
Vi har ätit detta idag och det va jättegott. Kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept. En 5:a med råge i betyg. Lena
Gott, gott ! Kryddade lite mer, bl.a lite soya i kålen och Knorrs ört Aromat. Smaskens.
Mycket bra recept både i smak och konsistens. Smakade verkligen som kålpudding ska smaka! Använde dock lite mer salt och peppar än vad som angavs i receptet.