Gluten- och laktosfri.
God att värma även nästa dag. Glöm inte snabb nedkylning i så fall. Fungerar som enda rätt eller med potatis.
Ingredienser
½ vitkålshuvud, finstrimlat
Ca 25 g laktosfritt smör
½ kg nötfärs
1½ dl matlagningsgrädde (Oatly, svart paket)
1 ägg
125 g laktosfri keso
½ gul lök
2 msk kalvfond
Några varv på svartpepparkvarnen
2½ dl vatten
Instruktioner
Hacka löken och blanda med köttfärs, matlagningsgrädde, ägg, lök, keso, fond och peppar. Tryck ner köttfärsblandningen med sked i en eller två smord(a) form(ar).
Stek den strimlade vitkålen så att den blir lite genomskinlig i laktosfritt smör i gjutjärnspanna på värme 4-6 i omgångar. Bred kålen över köttfärsblandningen i en stor eller i två mindre formar. Koka upp vatten och häll i formen. Grädda i 200 grader i cirka 40 minuter.