Kålpudding á la Västergötland

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Gluten- och laktosfri. God att värma även nästa dag. Glöm inte snabb nedkylning i så fall. Fungerar som enda rätt eller med potatis.

Ingredienser

  • ½ vitkålshuvud, finstrimlat
  • Ca 25 g laktosfritt smör
  • ½ kg nötfärs
  • 1½ dl matlagningsgrädde (Oatly, svart paket)
  • 1 ägg
  • 125 g laktosfri keso
  • ½ gul lök
  • 2 msk kalvfond
  • Några varv på svartpepparkvarnen
  • 2½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och blanda med köttfärs, matlagningsgrädde, ägg, lök, keso, fond och peppar. Tryck ner köttfärsblandningen med sked i en eller två smord(a) form(ar).
    2. Stek den strimlade vitkålen så att den blir lite genomskinlig i laktosfritt smör i gjutjärnspanna på värme 4-6 i omgångar. Bred kålen över köttfärsblandningen i en stor eller i två mindre formar. Koka upp vatten och häll i formen. Grädda i 200 grader i cirka 40 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben