Kålpudding med smak av kryddpeppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En favorit som ofta står på bordet hemma hos mig, det är smaken av kryddpeppar som gör det. Perfekt att göra mycket av och sedan slänga in i frysen.

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • 500 g blandfärs
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk flytande kalvbuljong
  • ½ dl kallt vatten
  • ½ gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • ½-1 krm kryddpeppar (efter smak)
  • Salt
  • Peppar
  • Smör (att steka och smörja formen med)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär bort roten och skär ner huvudet i små tärningar.
    3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
    4. Krossa kryddpepparn i en mortel.
    5. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
    6. Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
    7. Varva köttfärs och kål i en smord ugnsform, börja och avsluta med kål.
    8. Sätt in formen i ugnen 20 - 25 minuter.
    9. Servera kålpuddingen med lingon och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben