Kålpudding på Vegetariskt vis med Gräddig Kantarellsås & Gratinerat Potatismos

Serverar: 4 portioner

Med lingonsylt och pressgurka stillar den en vegetarians kött-potatis-och-sås-sug direkt.

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1,5 dl ris
  • 3 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 1 st kokt potatis
  • 2 msk hackad persilja
  • ljus sirap
  • Salt
  • Peppar
  • Ev 1 ägg
  • 8-10 potatisar
  • Mjölk
  • Smör
  • 1 krm riven muskot
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk kantareller
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • grönsaksfond
  • Soja, kikkoman
  • Instruktioner

    1. Koka sönder linserna till en tjock gröt och koka riset som vanligt. Strimla vitkålen och koka upp i saltat vatten tills den har mjuknat (spara lite av kokvattnet till såsen). Hacka och fräs löken mjuk. Mixa sedan ihop linser, ris, stekt lök och potatis tillsammans med kryddorna till en lagom tjock smet. Skala och sätt på potatis till moset.
    2. Lägg vitkålen i en varm panna och stek tillsammans med ringlad sirap samt soja, salt och peppar. Gör färdigt potatismoset med mjölk, smör och kryddor.
    3. Nu är det bara att värva smeten och kålen i en ugnsfast form. Överst spritsar du på moset och ställer sedan in i ugnen på 200 grader till den fått en lagom gyllenbrun färg.
    4. Lägg en klick smör i pannan, fräs kantatrellerna och häll sedan över lite av kålvattnet, grönsaksfond, soja och grädde. Red av och låt koka upp.
    5. Serveras med lingon och pressgurka.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (2)

    evaldo 19 februari 2008

    Ett verkligt bra recept på vegetarisk kålpudding

    Bina88 22 oktober 2008

    Testade att laga detta recept i helgen och det blev mycket uppskattat! Modifierade det lite genom att smaksätta puddingsmeten med soya och ha smått hackad röd paprika i för att ge lite mer färg. Sen rev jag även en morot som jag hade i. Jag hade tyvärr inga kantareller, så det fick bli en vanlig brunsås till istället.. En rätt som rekommenderas och som jag kommer att laga fler gånger:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben