Med lingonsylt och pressgurka stillar den en vegetarians kött-potatis-och-sås-sug direkt.
Ingredienser
1/2 vitkålshuvud
1,5 dl ris
3 dl röda linser
1 gul lök
1 st kokt potatis
2 msk hackad persilja
ljus sirap
Salt
Peppar
Ev 1 ägg
8-10 potatisar
Mjölk
Smör
1 krm riven muskot
Salt
Peppar
1 burk kantareller
2-3 dl matlagningsgrädde
grönsaksfond
Soja, kikkoman
Ett verkligt bra recept på vegetarisk kålpudding
Testade att laga detta recept i helgen och det blev mycket uppskattat! Modifierade det lite genom att smaksätta puddingsmeten med soya och ha smått hackad röd paprika i för att ge lite mer färg. Sen rev jag även en morot som jag hade i. Jag hade tyvärr inga kantareller, så det fick bli en vanlig brunsås till istället.. En rätt som rekommenderas och som jag kommer att laga fler gånger:)