Kålrislåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Billigt, enkalt och smakar underbart!

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 500 g köttfärs
  • matolja eller margarin
  • 2 port kokt ris
  • 4-5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka kålen och löken och stek med matfettet i en stekpanna. Stek inte för mycket, annars blir kålen torr. Blanda kål-lök, kokt ris och kryddat köttfärs och lägg i smord ungsform. Häll i gräddet och gratinera 175 grader i mitten av ugnen ca 40-50 minuter eller den har fått vacker färg. Kolla då och då så det inte torkar ut.

    Kommentarer (1)

    dacko123 13 februari 2011

    Hur många lökar? Glömt lök i ingred.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben