Kålrotslasagne

Serverar: 4 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 900 g kålrot
  • 20 g smör eller margarin
  • Kummin
  • Salt
  • Mejram
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • Timjan
  • Ostsås
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 200 g ost, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skär kålroten i tunna, mindre skivor. Fräs kålrot och kummin i matfettet. Tillsätt salt och vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med mejram.
    3. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt det koka ihop tills den är tjock. Smaka av.
    4. Rör ut vetemjölet med en del av mjölken till ostsåsen. Låt resten av mjölken koka upp och tillsätt redningen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och vitpeppar om det behövs.
    5. Varva kålrot, tomatsås och ostsås två gånger. Överst ostsås. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    Kommentarer (1)

    svengelsk 5 november 2009

    Förvånansvärt gott. Att krydda kålroten med kummin var en fullträff.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben