Kalvfärsrulader

Serverar: 4 portioner

I detta recept har ruladerna en ostfyllning, men man kan lika gärna fylla dem med svamp eller hackat kryddgrönt.

Ingredienser

  • 3/4 dl ströbröd eller 2 kokta kalla potatisar
  • 1 dl vatten
  • 400 g kalvfärs
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 75 g ost, t ex Crème Chateau eller smältost
  • Sås
  • 3 dl buljong eller vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev soja
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbrödet i vattnet och låt det svälla några minuter eller mosa potatisen.
    2. Blanda färsen med salt, peppar och brödblandningen (eller den mosade potatisen och vattnet). Tillsätt grädden och ägget.
    3. Bred ut färsen på ett stort vattensköljt skärbräde till ca 1 cm tjocklek. Skär den i fyrkanter, ca 8 x 10 cm. Lägg lite ost på varje bit och rulla ihop.
    4. Bryn ruladerna i matfett i en stekpanna. Låt dem sedan eftersteka några minuter utan spädning. Ta upp dem och håll dem varma.
    5. Vispa ur stekpannan med buljong eller vatten. Red av skyn med mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev soja.
    6. Lägg upp ruladerna på serveringsfat och häll såsen över. Servera gärna med kokta grönsaker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben