Kaneläppelomelett

Serverar: 2 portioner

Läcker omelett med sötma, sälta och knaprighet. Servera som ett lyxigt mellanmål, frukost eller efterrätt.

Ingredienser

  • 1 stort äpple, fint tärnat
  • 1 tsk smör
  • 2 tsk rörsocker
  • ½ tsk kanel
  • 1½ dl keso
  • 2 torkade aprikoser, strimlade
  • 10 sötmandlar, hackade
  • 4 ägg
  • 3 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • ½ msk smör
  • Instruktioner

    1. Fräs äppeltärningarna lätt i smöret tillsammans med socker och kanel. Låt svalna och blanda med keso, finstrimlade aprikoser och hackad mandel.
    2. Vispa snabbt ihop äggen med vatten. Salta och peppra. Stek 2 portionsomeletter, eller en större, i smör i medelvarm panna.
    3. Fyll med kesoröran, vik ihop och servera!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben