Kanelbulleglass

Krämig vaniljglass fylld med smarriga bullbitar och en kanelsås som blir knäckig och god i frysen.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1-2 kanelbullar, hemmagjorda eller köpta
  • Kanelsås
  • 25 g smör
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ dl socker
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden fluffig i en bunke. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en frystålig skål. Skär bullarna i småbitar och rör ner dem i glassmeten. Ställ glassen i frysen och låt den frysa något, ca 1 timme.
    2. Kanelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner kanel, socker och florsocker. Låt det puttra på svag värme i några minuter. Låt den kallna.
    3. Ringla ner såsen i glassen innan den frusit helt. Rör om lite försiktigt. Låt glassen frysa helt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben