Kanelbullekaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En jättegod kaka som smakar kanelbulle.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och bröa en sockerkaksform, ( ta en rund som rymmer minst 1 ½ liter).
    3. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och ta därefter i gräddfilen.
    4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
    5. Blanda ihop socker och kanel till fyllningen.
    6. Häll i hälften av smeten i sockerkaksformen, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på resten av smeten och strö över resterande av kanelsockret. Till sist duttas 2 msk smör över kakan.
    7. Grädda kakan i ca 45-60 min. Testa med sticka om den är klar.

    Kommentarer (3)

    Okänd 8 juni 2008

    Den är supergod,har själv detta recept. Rekommenderas till andra.

    Corellis 15 augusti 2010

    Den här kakan är jättegod, den har jag gjort flera gånger. Brukar även blanda i lite riven mandelmassa tillsammans med första lagret av kanelsocker, då blir kakan ännu mer saftig!

    dolores 7 september 2016

    Kaffekalas 8 pers. ALLA njöt och ville ha recept. En femma såklart !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben