Små, söta macarons som både ser ut och smakar som kanelbullar. Imponera på dina gäster med dessa godingar!
Ingredienser
2 rumsvarma äggvitor
½ dl socker
1 ¾ dl mandelmjöl
2½ dl florsocker
2 tsk nymald kardemumma
Brun hushållsfärg
Pärlsocker
Kanelfrosting
60 g rumsvarmt smör
1 msk mald kanel
2½ dl florsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
Instruktioner
- Vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt därefter sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen blir blank och seg.
- Kör mandelmjölet, florsockret och kardemumman i en matberedare i minst 15 sekunder. Sikta och vänd ner blandningen i marängen, ½ åt gången. Droppa i lite brun färg.
- Ta bort ½ dl av smeten och lägg den i en skål och färga den mörkbrun. Rör tills marängen är smidig och seg. Fyll två spritspåsar. Spritsa ut 60 st cirklar, i storleken av femkronor, med den ljusare smeten på två plåtar med bakplåtspapper.
- Slå plåten mot bänken så att kakorna flyter ut. Ta den mörkbruna smeten och klipp ett litet hål på spritspåsen. Spritsa ett ringlande mönster på hälften av bottnarna. Strö lite pärlsocker över bottnar som är mönstrade.
- Låt dem vila i 30-60 minuter tills ytan är torr och det inte blir några märken när du petar på dem.
Sätt ugnen på 150 grader. Grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Rör ihop alla ingredienser till frostingen och spritsa ut en klick på hälften av bottnarna som inte är mönstrade. Tryck sedan ihop dem så att fyllningen trycks ut jämnt mellan de båda.
Kommentarer (0)