Kaneldinkelkakor

Jo, man kan baka småkakor på dinkelmjöl! Socker och smör är ju alltid socker och smör, men den som vill kan kanske inbilla sig att det blir hälsosammare än vanligt med dinkelsikt och fullkornsmjöl. Och ovanligt gott blir det absolut. Hur många det blir är beroende hur stora du gör dem.

Ingredienser

  • 450 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 msk ljus sirap
  • 6 dl dinkelsikt
  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2 msk kanel
  • 4 tsk bikarbonat
  • Garnering
  • 2 dl grovhackad mandel
  • Instruktioner

    1. Ta fram smöret i god så att det hinner att bli mjukt.
    2. Rör smör och socker poröst och tillsätt sedan övriga ingredienser. Dela degen i tio bitar och rulla ut dem till längder lika långa som bakplåtar. Lägg två på varje plåt. Platta till dem lite, strö över mandelhack och tryck lätt så att hacket fastnar.
    3. Grädda varje plåt i 175 graders ugnsvärme i ca 10 min. Skär längderna i sneda bitar så snart de kommer ut ur ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben