Kanelgifflar

Serverar: 24 portioner

Gifflar med kanel och vanilj, smakar godast nygräddade.

Ingredienser

  • Deg
  • 75 gram margarin
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 gram jäst
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 gram smör
  • 2 msk socker
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 st ägg
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till fingervarmt. 2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen smälter. 3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Blanda ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. 4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. 5. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till tunna runda kakor. Dela varje kaka tvärsöver till 6 trekanter. 6. Lägg en klick av fyllningen på den breda delen av trekanterna. Rulla ihop och vänd gifflarna så att spetsen ligger nederst. Böj till dem lite. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben