Kanelglasspaj

Serverar: 12 portioner

Perfekt bjuddessert som står färdig i frysen. Blodapelsin och kanel i fyllningen är en väldigt god smakkombination.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 300 g naturell färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • Saft och finrivet skal från 1 blodapelsin, 3/4 dl
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Ca 3 blodapelsiner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en rund bakform med löstagbar kant. Formen bör mäta ca 24 cm i diameter.
    3. Botten:
    4. Krossa kexen till fina smulor. Smält smöret och häll det över. Tillsätt vaniljsocker och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och en bit upp på kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 7 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
    5. Fyllning:
    6. Dela äggen. Blanda ner äggulorna i färskosten och rör om till en slät konsistens. Vispa grädden. Vänd ner den i ostkrämen, lite i taget till en slät konsistens. Rör ner saft och finrivet skal från en vältvättad blodapelsin. Tillsätt kanel och rör krämen slät.
    7. Vispa sist äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ner marängsmeten i ostkrämen till en slät konsistens. Bred ut krämen över kexskalet och låt stå i frysen ca 3-5 timmar.
    8. Lossa glasspajen från formen. Dra bort bakplåtspapperet och placera pajen på ett uppläggningsfat.
    9. Garnering:
    10. Skär bort skalet från blodapelsinerna så att allt det vita och den yttersta hinnan följer med. Låt kniven följa hinnorna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem i ett vackert mönster på glasspajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben