Kanelgranola

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Granola är namnet på rostad müsli - är mycket vanlig i USA men kommer starkt här ochså

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1/2 dl solrosfrön (naturella)
  • 1 dl honung
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk varmt vatten
  • 1/2 dl torkade, klippta äppelbitar
  • 1/2 dl russin, gärna hälften gula
  • 1/2 dl pumpakärnor (naturella)
  • 1/2 dl linfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader Blanda havregryn, kokos och solrosfrön i en bunke. Rör honung, kanel och vatten i en skål. Ringla detta över havregrynsblandningen och blanda väl Fördela blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Tillaga mitt i ugnen. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna. Blanda ner äppelbitar, russin, pumpakärnor och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mearena 5 oktober 2011

    Hej, recepten låter gott men hur länge ska müslin rostas i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben