Kanelhjärtan

Serverar: 80 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Jättegoda och spröda

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g kallt smör
  • 1 äggula
  • 1 äggvita till pensling
  • Garnering
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Låt vila inlindad i folie i kylen ca: 30 minuter.
    2. Kavla ut degen inte allt för tunt i omgångar, förvara resten i kyl under tiden. Tryck med pepparkakformar ut hjörtan och lägg på en bakpappersklädd plåt.
    3. Pensla kakorna med lätt uppvispad äggvita, strö över socker och kanel. grädda i 175 grader ca: 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    compe 19 oktober 2008

    den första plåten brände vid oj oj men nästa blev bättre när jag tog ut kakorna efter 5 min men de kakor som blev bra åt mitt barnbarn upp så de var säkert goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben