Kaneljansson

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En helt annan kryddning, ändå så lik en riktig frestelse.

Ingredienser

  • 2 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st rotselleri, bit
  • 1 st kålrot, bit
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 msk smör, till formen och ovanpå
  • 1/2 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Skala och riv rotfrukterna grovt i en hushållsmaskin. Smöra en stor eller flera små ugnssäkra formar och lägg i det rivna. Blanda grädde, kanel, kardemumma, salt och peppar och häll blandningen över. Avsluta med ett par smörklickar och ströbröd.
    3. Grädda 40–50 min mitt i ugnen tills rotsakerna är mjuka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben