Kanelkäppar

Häftiga i julgranen och alldeles väldigt goda till julfikat...

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • ½ dl strösocker
  • ½ msk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa.
    3. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk.
    4. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min. Skär varje rulle i 12 bitar.
    5. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
    7. Låt kakorna svalna något på plåten. Vänd dem i socker blandat med kanel.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben