Kanelkaka/Kanelgömma

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Denna kanelkaka är gudomligt god En lyxig sockerkaka med kanelfyllning.

Ingredienser

  • Detta behöver du
  • 2½ dl gräddfil (filmjölk går också bra)
  • 2 tsk bakpulver
  • 175g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • Till fyllningen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    Gör så här: Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften. Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen. Blanda sedan raskt ihop ingredienserna till fyllningen och fyll en runde eller en hålform till mindre än hälften, strö över kanelblandningen och täck över med resten av smeten. In i ugnen på 175 grader i ca: 1 timme.

    Kommentarer (2)

    Tjita1 19 juli 2013

    Omnomnom! Har inte gjort den än, men denna måste testas. En stilla undran, ska det verkligen vara salt i fyllningen?

    jagoda_sky 22 maj 2016

    Ska det vara 1 tsk bakpulver i fyllningen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben