Kanelknäckebröd

Serverar: 20 portioner

Jacob Wismars hembakade kanelknäckebröd Krispigt knäckebröd med doft av kanel. Ekologiskt och hembakat på julbordet. Räcker till cirka 20 små kakor. Använd stora pepparkaksformar till julknäckebrödet.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk olja
  • 12 dl grovt rågmjöl (cirkamängd)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör om tills jästen har lösts upp.
    2. Tillsätt vatten, salt, kanel, olja och största delen av mjölet, men spara en del av mjölet till utbakningen. Knåda degen tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 20 bitar och rulla till runda bullar.
    4. Täck plåtar med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna till riktigt tunna kakor direkt på plåten.
    5. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter. Låt kakorna kallna på galler utan bakduk. Förvara brödet torrt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben