Kanelknutar

Serverar: 35 portioner

Med en bra grunddeg för vetebullar kan man baka många olika bullar för alla små och stora kalas, här med kraftig kanelsmak.

Ingredienser

  • Grunddeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk kanel
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och se till att temperaturen är 37º.
    2. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
    3. Förbered under tiden fyllningen. Rör ihop ingredienserna. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
    4. Bred på fyllning och vik degen dubbel på längden. Skär längderna i 1 ½ cm breda remsor och snurra ihop varje till en knut.
    5. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8 minuter. Ugn 250º.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben