Med en bra grunddeg för vetebullar kan man baka många olika bullar för alla små och stora kalas, här med kraftig kanelsmak.
Ingredienser
Grunddeg
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
14-15 dl vetemjöl
Fyllning
125 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
2 msk kanel
Pensling
Ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och se till att temperaturen är 37º.
- Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen.
Rör ihop ingredienserna.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
- Bred på fyllning och vik degen dubbel på längden. Skär längderna i 1 ½ cm breda remsor och snurra ihop varje till en knut.
- Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8 minuter.
Ugn 250º.
Liknande recept
Kommentarer (0)