Kanelkolabullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar

Detta blev mycket saftiga stora bullar. Med en egen kanelbullekaraktär. Jag använde färdigköpt kolasås. Men det går ju givetvis lika bra eller bättre att använda en egen hemmagjord.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk (3 %)
  • 200 g smör
  • 50 g jäst (söta degar)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2½ tsk kardemumma
  • 1 msk vanillinsocker
  • 15 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 dl O´hoj kolasås
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i filmjölken, låt bli fingervarmt 37 grader.
    2. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, kardemumma, vanillinsocker och mjöl.
    3. Knåda till en smidig deg som helt släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    4. Gör fyllningen under tiden, smält smöret och rör ner socker och kanel. Tillsätt kolasåsen och rör till ni har en slät kräm.
    5. Vält upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till 1 centimeter tjock fyrkant. Bred fyllningen över hela och rulla ihop från långsidan.
    6. Skär i 3 centimeters bitar som placeras i bullformar. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
    7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Kommentarer (2)

    maddan84 28 september 2012

    Himmelskt goda! Nu skrotar vi gamla kanelbullereceptet, det här är en ny favorit!!

    carnis 6 oktober 2012

    Okej, tyckte vi i vår familj. Lite kladdiga med kolafyllningen. Vi föredrar vanliga kanelbullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben