Detta blev mycket saftiga stora bullar.
Med en egen kanelbullekaraktär.
Jag använde färdigköpt kolasås.
Men det går ju givetvis lika bra eller bättre att använda en egen hemmagjord.
Ingredienser
5 dl filmjölk (3 %)
200 g smör
50 g jäst (söta degar)
1 tsk salt
1 dl socker
2½ tsk kardemumma
1 msk vanillinsocker
15 dl vetemjöl special
Fyllning
75 g smör
1 dl socker
1 msk kanel
1 dl O´hoj kolasås
Pensling
1 ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Smält smöret och häll i filmjölken, låt bli fingervarmt 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan.
Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, kardemumma, vanillinsocker och mjöl.
- Knåda till en smidig deg som helt släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Gör fyllningen under tiden, smält smöret och rör ner socker och kanel. Tillsätt kolasåsen och rör till ni har en slät kräm.
- Vält upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till 1 centimeter tjock fyrkant. Bred fyllningen över hela och rulla ihop från långsidan.
- Skär i 3 centimeters bitar som placeras i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Kommentarer (2)
Himmelskt goda! Nu skrotar vi gamla kanelbullereceptet, det här är en ny favorit!!
Okej, tyckte vi i vår familj. Lite kladdiga med kolafyllningen. Vi föredrar vanliga kanelbullar.