Kanelkrokar

Serverar: 30 portioner

Egentligen är de inte krokar alls, för det orkar man inte. Men det är fortfarande mina favoritjulkakor!

Ingredienser

  • Degen
  • 125 g smör / margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ -1 dl strösocker
  • Lite grädde eller vatten
  • Att rulla i
  • Kanel
  • socker
  • Instruktioner

    1. Blanda smöret, mjölet, vaniljsockret och strösockret till en grynig massa. Ha sedan i vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt degen bli kall i kylskåp ca: 1 timme.
    2. Rulla degen i hasselnötsstora bollar, eller lite större, man ska kunna trycka till dem med en gaffel. Blanda ca ½ dl strösocker med 1 ½ msk kanel i en tallrik eller dylikt och rulla degbollarna i det, så att de blir genomtäckta.
    3. Ta sedan en gaffel och tryck till så att det blir ett fint mönster. Grädda kakorna i 200 grader i ca 12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben