Egentligen är de inte krokar alls, för det orkar man inte. Men det är fortfarande mina favoritjulkakor!
Ingredienser
Degen
125 g smör / margarin
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
½ -1 dl strösocker
Lite grädde eller vatten
Att rulla i
Kanel
socker
Instruktioner
- Blanda smöret, mjölet, vaniljsockret och strösockret till en grynig massa. Ha sedan i vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt degen bli kall i kylskåp ca: 1 timme.
- Rulla degen i hasselnötsstora bollar, eller lite större, man ska kunna trycka till dem med en gaffel. Blanda ca ½ dl strösocker med 1 ½ msk kanel i en tallrik eller dylikt och rulla degbollarna i det, så att de blir genomtäckta.
- Ta sedan en gaffel och tryck till så att det blir ett fint mönster. Grädda kakorna i 200 grader i ca 12 minuter.
Kommentarer (0)