Kanellöv

Serverar: 50 portioner

En riktig julkaka, små löv, doppade i socker och kanel.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • 1 msk mald kanel
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ kallt 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. kavla ut degen på mjölat underlag, cirka ½ cm tjock. Ta ut små löv med kakmått.
    3. Blanda kanel och socker på ett fat. Vänd löven i blandningen och lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben