Kanelmarängkakor

Serverar: 25 portioner

Kakorna påminner lite om jitterbuggar i smaken men utseendet är ett annat.

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2/3 dl hackad sötmandel
  • Instruktioner

    Arbeta samman alla ingredienser till mördegen till en smidig deg. Dela den i 2 delar och forma till drygt 2 cm tjocka rullar. Lägg rullarna på en smord plåt och platta ut dem till 3 - 4 mm tjocka längder. Vispa vitan till marängen till hårt skum och vänd ner socker, kanel och 2/3 av den hackade mandeln. Spara 1/3 till garneringen. Bred ut marängen på mitten av längderna. Strö över resterande av mandeln och grädda i 175 grader i 15 -20 minuter. Skär längderna i bitar och låt dem svalna på plåten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben