Mazarin i storformat med äpplen och kanel. Njut den till kaffet med eller utan vispgrädde eller vaniljvisp.
Ingredienser
25 g smör
1 msk ströbröd
1 1/2 tsk mald kanel
3 äpplen
Fyllning
1 dl sötmandel
5 bittermandlar
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret.
- Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i formen.
- Fyllningen:
Mal söt- och bittermandel. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Blanda i mandel och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölken.
- Bred smeten över äpplena i formen och grädde i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
- Låt kakan kallna innan den själps upp på fat. Pudra över 1/2 tsk kanel.
Kommentarer (0)