Kanelmazarin

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Mazarin i storformat med äpplen och kanel. Njut den till kaffet med eller utan vispgrädde eller vaniljvisp.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd
  • 1 1/2 tsk mald kanel
  • 3 äpplen
  • Fyllning
  • 1 dl sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret.
    2. Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i formen.
    3. Fyllningen: Mal söt- och bittermandel. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Blanda i mandel och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölken.
    4. Bred smeten över äpplena i formen och grädde i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    5. Låt kakan kallna innan den själps upp på fat. Pudra över 1/2 tsk kanel.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben