Kanelsnitt

Serverar: 30 portioner

Goda småkakor med kanelmaräng.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 krm bakpulver
  • Kanelmaräng
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2/3 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare (viktigt att den bara precis blandas) eller för hand, forma till en rulle.
    2. Låt degen vila inlindad kallt minst 30 minuter.
    3. Dela degen i 2 delar och forma till cirka 2 cm tjocka rullar och platta ut dem till 3-4 mm tjocka längder.
    4. Marängen: Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning. Sikta ner kanel och tillsätt 2/3 av mandeln. Blanda försiktigt med stora tag.
    5. Bred ut fyllningen på mitten av längderna. Strö över resterande mandel och grädda i 175 grader, 15-20 minuter.
    6. Skär längderna i bitar när de ännu är lite varma och låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben