Kaneltryffel
Jultryffel?
Ingredienser
3 ½ dl vispgrädde
ca 4 cm hel kanel
300 g mörk choklad , helst Pur Caraïbe 66 %
Instruktioner
1. Koka upp grädde och kanel i en kastrull. Ta den från värmen och låt grädden stå och dra under lock ca 30 minuter.
2. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en skål.
3. Värm grädden på nytt och sila den långsamt över chokladen. Rör under tiden med en träsked tills massan är homogen.
4. Häll massan i en form, täck med plastfolie och låt den stå kallt tills den känns fast.
5. Rulla massan till kulor eller skär fyrkantiga bitar och vänd dem i kakaopulver eller doppa dem i smält choklad.
Liknande recept
Kaneltryffel
30-40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!