Kaneltryffel

Jultryffel?

Ingredienser

  • 3 ½ dl vispgrädde
  • ca 4 cm hel kanel
  • 300 g mörk choklad , helst Pur Caraïbe 66 %
  • Instruktioner

    1. 1. Koka upp grädde och kanel i en kastrull. Ta den från värmen och låt grädden stå och dra under lock ca 30 minuter.
    2. 2. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en skål.
    3. 3. Värm grädden på nytt och sila den långsamt över chokladen. Rör under tiden med en träsked tills massan är homogen.
    4. 4. Häll massan i en form, täck med plastfolie och låt den stå kallt tills den känns fast.
    5. 5. Rulla massan till kulor eller skär fyrkantiga bitar och vänd dem i kakaopulver eller doppa dem i smält choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben