Kantarellasagne

Serverar: 4-6 portioner

Riktigt god lasagne med ostsås och baconstekta kantareller.

Ingredienser

  • Béchamelsås
  • 1 msk smör
  • 1 stor schalottenlök
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1-2 dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lasagne
  • 1 gul lök
  • ½ paket bacon, ca 65 g
  • Ca 1 kg rensade kantareller
  • Smör
  • 1 msk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Béchamelsås: Skala och finhacka schalottenlöken och fräs löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Rör ner mjölet och tillsätt sedan mjölken och grädden i omgångar under vispning. Blir såsen för lös, tillsätt mer mjöl.
    2. Koka upp såsen under omrörning, sänk värmen och låt den puttra några minuter. Akta så att såsen inte bränns vid. rör i västerbottensost och ta kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Skala löken och finhacka den och baconet. Fräs det i en stekpanna tills det fått lite färg.
    5. Hacka kantarellerna och tillsätt dem i stekpannan. När vattnet kokat ur svampen, tillsätt en klick smör och bryn svampen. Krydda med timjan och peppar samt eventuellt en nypa salt.
    6. Smörj en ugnssäker form och varva lasagneplattor, svampblandning och béchamelsås. Toppa med Västerbottensost och gratinera tills osten är gyllenbrun, 20-25 minuter.
    7. Servera lasagnen med en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben