Jag blev inspirerad i jaktstugan när vi satt och åt vår laxgryta och inte hade något bröd till.
Så till nästa jakt tar jag med mig detta bröd.
Ingredienser
50 g jäst
6 dl vatten, 37 grader
2 dl mörk brödsirap
1 kg vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1 msk salt
1 msk margarin
2 dl russin
15 g kantareller, torkade gula
Flingsalt citron
Flingsalt vitlök
Pumpakärnor
Instruktioner
- Börja med att lägga de torkade kantarellerna i blöt ca 1 timma, sila sedan av dem och pressa ut så mycket vätska som möjligt och hacka dem i små bitar.
- Rör ut jästen i lite av vattnet.
- Blanda ihop allt utan flingsalt och pumpakärnor börja med hälften av mjölet. Under tiden maskinen går pressa i en vitlöksklyfta och resten av mjölet efter hand. Tag sedan bort degkrokarna och låt jäsa i 30 min.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord, degen är ganska lös. Baka ut till 3 limpor och lägg i formar. och låt jäsa i 30 min.
- Pensla bröden med vatten och slå på det ni har nu, jag tog flingsalt på två bröd och pumpakärnor på ett bröd.
- Grädda nu bröden i ugnen på 175 grader i 40 min.
- Tag ut bröden och lägg upp dem på en bakduk samt lägg en över bröden med och låt svalna.
Kommentarer (0)