Kantarellcappuccino med messmörsrulle

Serverar: 4 portioner

En lite lyxigare krämig soppa att servera till förrätt tex.

Ingredienser

  • Kantarellcappuccino
  • 2 schalottenlökar
  • 1⁄2 vitlöksklyfta
  • 1–2 msk Svenskt smör, till stekning
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 1⁄2–2 dl kalvbuljong
  • 2 dl Milko Mjölk 3%
  • 2 dl Milko Vispgrädde 40%
  • Salt
  • Peppar
  • Några droppar tryffelolja
  • Messmörsrulle
  • 1 dl Fjällbrynt messmör
  • 1/2 dl (50 g) färskost
  • 1 1⁄2 msk persilja, hackad
  • 1 ark tunnbröd (fyrkantigt ca 25x20 cm)
  • Instruktioner

    1. Kantarellcappuccino: Finhacka och fräs schalottenlöken samt vitlöken.
    2. Smält smöret i en kastrull. Häll i löken och låt den fräsa och bli blank utan att ta färg.
    3. Grovhacka kantarellerna och fräs tillsammans med löken i några minuter. Tillsätt kalvbuljongen samt gräddmjölk. Låt sjuda i 20–30 minuter.
    4. Mixa soppan slät med stavmixer eller blender. Smaka av med tryffelolja samt salt och peppar.
    5. Messmörsrulle: Rör ut messmöret tillsammans med färskosten. Blanda med den hackade persiljan.
    6. Bred ut ett jämnt lager på tunnbrödet, rulla ihop till en rulle. Skär i portionsbitar och servera till soppan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben