Kantarellcarbonara

Serverar: 4 portioner

Variera rätten med olika sorters svamp, tex karljohanssvamp eller skogschampinjoner. 570 kalorier per portion

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 300 g kantareller
  • 100 g frysta ärter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 4 äggulor
  • ½ dl strimlad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet, skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
    2. Stek lök och svamp i fettet från baconet ca 5 minuter. Blanda i ärterna och krydda med salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda med bacon och svampfräs.
    3. Strö över persilja och servera spaghettin med rå äggula.

    Kommentarer (1)

    enAnnan 16 oktober 2013

    Strålande vardagsmat. Här blev det trattkantareller. Hur gott som helst. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben