Variera rätten med olika sorters svamp, tex karljohanssvamp eller skogschampinjoner.
570 kalorier per portion
Ingredienser
400 g spaghetti
140 g bacon
1 gul lök
300 g kantareller
100 g frysta ärter
1 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
4 äggulor
½ dl strimlad bladpersilja
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla baconet, skala och hacka löken.
Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Stek lök och svamp i fettet från baconet ca 5 minuter. Blanda i ärterna och krydda med salt och peppar.
Låt pastan rinna av och blanda med bacon och svampfräs.
- Strö över persilja och servera spaghettin med rå äggula.
Kommentarer (1)
Strålande vardagsmat. Här blev det trattkantareller. Hur gott som helst. Tack