Salladslöken har en mild och fin smak och passar därför ibland bättre än vanlig lök.
Går att förberedas på plåt. Gratineras då strax innan serveringen.
Ingredienser
4-6 skivor vitt bröd (tex av italiensk typ)
ca 250 g kantareller eller 1 burk ca 200g
1 bunt salladslök
1 liten burk svarta oliver ca 200g
2 msk olja
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven ost (väl lagrad)
Instruktioner
- Börja med at rosta bröden, eller stek dem på båda sidor i bara en aning olja i en stekpanna. Lägg sedan upp dem på plåt eller en liten ugnspanna.
- Skölj och strimla löken fint. Dela oliverna.
- Värm oljan i stekpannan. Fräs svampen några min. Tillsätt lök och oliver och låt detta fräsa ett tag till. Salta och peppra
- Fördela svampröran över brödskivorna. Strö på riven ost.
- Gratinera i ugnen i 225C, 5-10 min, eller tills osten har smält ner och smörgåsarna fått vacker färg.
- Servera kantarellfrestelserna varma tillsammans med en sallad.
Kommentarer (0)