Kantarellfrestelse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Salladslöken har en mild och fin smak och passar därför ibland bättre än vanlig lök. Går att förberedas på plåt. Gratineras då strax innan serveringen.

Ingredienser

  • 4-6 skivor vitt bröd (tex av italiensk typ)
  • ca 250 g kantareller eller 1 burk ca 200g
  • 1 bunt salladslök
  • 1 liten burk svarta oliver ca 200g
  • 2 msk olja
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 dl riven ost (väl lagrad)
  • Instruktioner

    1. Börja med at rosta bröden, eller stek dem på båda sidor i bara en aning olja i en stekpanna. Lägg sedan upp dem på plåt eller en liten ugnspanna.
    2. Skölj och strimla löken fint. Dela oliverna.
    3. Värm oljan i stekpannan. Fräs svampen några min. Tillsätt lök och oliver och låt detta fräsa ett tag till. Salta och peppra
    4. Fördela svampröran över brödskivorna. Strö på riven ost.
    5. Gratinera i ugnen i 225C, 5-10 min, eller tills osten har smält ner och smörgåsarna fått vacker färg.
    6. Servera kantarellfrestelserna varma tillsammans med en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben